Montering och underhåll

En del saker är bara helt självklara!

När det gäller Berglunds postlådor så finns det en del saker som är helt självklara för oss. Det är därför det också är skillnad på postlåda och postlåda.

Vädertåliga
Berglunds postlådor är utrustade för att klara av tuffa väderförhållanden. Med vår långa erfarenhet har vi utformat postlådor med en genomtänkt konstruktion och utformning som står sig mot det varierande väderklimatet i Skandinavien.

10 års garanti mot genomrost
Eftersom våra postlådor håller gemensamt samma höga plåtkvalitet av galvaniserad stålplåt, alternativt aluzink som sedan pulverlackeras, kan vi lämna 10 års garanti mot genomrost.

Säker post
Berglund lägger stor vikt på säkerheten, så att din post ligger i tryggt och säkert förvar. Alla Berglunds låsbara postlådor har funktionen HandStop, vilken förhindrar objudna att komma åt posten via inkastluckan. Postlådorna är utrustade med ett kraftfullt lås som är anpassat efter postlådans storlek och funktion.

Enklare uppsättning
För att göra postlådans montering enklare har vi förborrat hål för att passa någon utav våra uppsättningsanordningar. Läs mer om våra uppsättningsanordningar på www.berglund-sweden.se

Made by Sweden
Berglund är ett svenskt varumärke som ägs av det svenska företaget Miljöcenter. All produktutveckling och marknadsföring sker i Sverige, vilket är en kvalitetsgaranti för dig.

Ta väl hand om din postlåda!

För att ni i många år framöver skall få njuta av er postlåda kommer här lite tips på vad ni kan göra för er postlåda.

Uppsättning
På www.berglund-sweden.se kan du läsa mer om vilka uppsättningsstolpar och markfästen som passar just din postlåda.

Märk din postlåda
Märk din postlåda med en fin namnskylt eller med husnumret så säkerställer du att din post hamnar rätt. Du kan även sätta din egen prägel på postlådan med olika grafiska anslag. Beställ på www.berglund-sweden.se

Rengör och vaxa
En gång per år är det bra att rengöra och vaxa postlådan för att bibehålla en ordentlig ytfinish som skyddar i många år.

Efterspänn
Se över infästningar en gång per år. Väder och vind skapar vibrationer som kan göra att infästningar glappar.

Smörj låset
Smörj låset i förebyggande syfte för att klara kalla och fuktiga förhållanden.

Reservdelar och tillbehör
Du kan enkelt beställa lås och nyckelämnen på berglund-sweden.se under rubriken ”Reservdelar och tillbehör”.

Nycklar har en tendens att lätt komma bort…
Om det finns en 5-siffrig kod på dina nycklar (A) – skriv gärna upp den koden och förvara på ett säkert ställe. Då kan du gå till en låssmed om olyckan skulle vara framme. För er som har den andra typen av nycklar (B) kan beställa ett nytt nyckelämne från vår hemsida och därefter gå till en låssmed med den andra nyckeln för att göra en kopia.

Så här enkelt monterar du ditt vredlås!         

På en del utav våra låsbara postlådor är inte låset monterat vid leverans för att vi vill undvika transportskador. Följ anvisningarna nedan eller gå in på www.berglund-sweden.se för att se våra enkla instruktionsfilmer.

Låsmontering – Mutter

Låsmontering – Klipps