Berglund – ditt Smarta Postkontor hemma!

Miljöcenter utvecklar och marknadsför ledande, miljösmarta produkter för hem och trädgård i Europa. Ett av deras varumärken, Berglund, lanserar i höst tillsammans med Qlocx konceptet Smarta Post- och Paketlådor. Samarbetet bygger på en Smartphone control-lösning som ska förenkla din vardag

– Konceptet innebär att du i framtiden kommer att kunna göra alla ärenden du tidigare har behövt göra på ett postkontor direkt från ditt hem istället. Allt sköts via en app i mobilen som är kopplad till din privata post- och paketlåda som är utrustad med ett SmartKey system. Med SmartKey system kan du enkelt dela ut nycklar till dem som behöver det – allt du behöver är en Smartphone och Qlocxappen, säger Christer Fransson, produktchef på Berglund.

Han förklarar vidare att detta kommer att ge en ökad flexibilitet för konsumenten som inte behöver vara hemma och vänta på produkterna de beställt. Leveransbudet kan istället öppna paketlådan via sin mobil. Konsumenten kommer inte heller behöva åka och hämta sitt paket utan det ska levereras till lådan precis utanför dörren.

– Det här blir även en stor fördel för logistikföretagen som först och främst eliminerar alla sina bomkörningar. Det leder till en mer effektiv distribution, mer organiserade rutter och minskade bränslekostnader, som i sin tur leder till ett minskat bränsleutsläpp och är bättre för miljön, vidimerar Christian Åsheim, vd och medgrundare på Qlocx.

Smarta hem-projekt

Ett flertal kommuner driver projekt kring smarta hem och vill tillsammans med logistikföretag i framtiden driva projekt kring smart posthantering direkt hemma hos konsumenten.

– Fokus ligger på uppkopplade hem. Man vill få in olika typer av tjänster i det moderna hemmet, och digitala lås till en post- och paketlåda är en sådan tjänst. De som bygger bostäder i kommunen är exempelvis väldigt intresserade av den här tekniken – en teknik som väntas implementeras runt om i hela landet, avslutar Christian.